Пшенична локшина Рамен - це тонка кругла нитка локшини з пшеничного борошна, жовтуватого кольору, щільної і пружної консистенції. Іноді при приготуванні цієї локшини в тісто додають яйце. Локшина Рамен є основою для багатьох страв в країнах Південно-східної Азії. Найпопулярніше страва є бульйоном (яловичий, курячий, рибний і так далі, з додаванням соєвого соусу, імбиру, ароматних олій і інших приправ і спецій), окремо звареною локшиною рамен і окремо приготованим м'ясом. Готова локшина викладається в порційну піалу, заливається бульйоном, і до неї додають м'ясо і інші інгредієнти за бажанням кухаря (водорості, мариновані, обсмажені або свіжі овочі і багато що, іншого). Вариться 5-7 хвилин, переважно використовують до супу.