креветки,
шампіньйони,
кокосове молоко,
помідор,
часник,
біла цибуля,
свіжі спеції для том яму,
кінза,
перець чілі,
чілі паста,
Суп том-ям: пікантна страва для поціновувачів східної кухні
Суп том-ям — кисло-солодкий суп з тигровими креветками, є національною стравою Лаосу і Таїланду. Суп в міру гострий, має чудово виражений аромат та приємне поєднання інгредієнтів. Страва дуже ситна, і, при, цьому, не викликає відчуття важкості. Гаряча й пікантна, з вираженою кислинкою й гостротою, ця страва, здавалося б, не повинна приваблювати людей у спекотному кліматі. Проте використаний у супі том-ям набір спецій, провідну роль серед яких відіграють перець чилі, плоди та листя цитрусових, тонізує і бадьорить. Смак страви оригінальний та насичений, спробувавши том-ям один раз, важко встояти перед спокусою замовити його знову.